Hoe ziet het restaurant eruit?
Het restaurant is gesitueerd in de buik van het schip. De ramen om naar buiten te kijken liggen hoog en al staande in het restaurant kan je vlak over het wateroppervlak kijken. Soms komt er een bootje of feloek op ooghoogte voorbij varen. De tafels staan in lange rijen onder deze ramen, en elk 5 tafels worden bediend door 1 ober die de drankjes opneemt en de tafel afruimt.
Tijdens het kerstdiner, krijgen we een uitgebreid en kleurrijk buffet op het cruiseschip.
We krijgen een eigen plek met onze taalgenoten. Per tafel zit eigenlijk een groep en het is in ieder geval praktisch dat we vaste plekken hebben de hele week. In het midden is een groot buffet eiland en met een gangpad ertussen een kook/bak gedeelte. Dit is eigenlijk de enige plek op het schip waar je ervaart dat we met nog een zo'n 120 tal andere gasten op dit schip zitten.
Tijdens het eten sta je regelmatig in de rij bij de bakplaat of aan het buffet, niks storend lang hoor, maar ik heb wel honger! 😊 Er komen trouwens gasten bij, en gaan weer van boord in bijna elk plaatsje zo lijkt het, maar vooral in Aswan zien we wat nieuwe gezichten op onze boot.
Wat krijg je te eten op het schip?
Het eten is erg goed, veel afwisseling zowel tijdens het diner als lunch en ontbijt. Zo had elk diner weer een andere chefs-specialiteit als de vorige dag. Er is Live Cooking aan boord, 's morgens Full English met eieren, en savonds met verschillende soorten vlees of vis. 's Morgens kan je kiezen uit 6 tot 10 soorten brood met vele soorten kaas, zoet beleg en vleeswaren. Heerlijk waren de nationale gerechten die we kregen:
- Koshari: Een mix van rijst, macaroni, linzen, en soms kikkererwten, bedekt met een pittige tomatensaus en gebakken uien. Vult prima!
- Molokhia Een stoofpotje gemaakt met o.a. het fluweelblad van jute. Bereid met knoflook en koreander en dan geserveerd met kip of vis, samen met rijst of brood.
- De gefrituurde balletjes Ta'ameya lijken veel op gekruide Falafel, maar in plaats van kikkererwten, worden tuinbonen gebruikt.
- Baba Ganoush: Een voorgerecht of bijgerecht gemaakt van gegrilde aubergine, tahini (sesampasta), knoflook, citroensap en olijfolie. Het wordt vaak geserveerd met platbrood als dip of spread. ...heerlijk!
In het restaurant van het cruiseschip: Warm buffet met slow cooking tijdens het avondmaal.
Restaurant benedendeks, alles is gedekt voor het avondmaal.
Buik klachten als diaree op de vakantie.
De meningen waren verdeeld of dat je de rauwe salade kan eten als westerling. Tijdens onze scheepstoer, werd ons verzekerd, dat de rauwe salades gewassen werden met flessenwater.
Wij hebben de salades vrijwel elke dag gegeten en tussen mijn vrouw en mij, waren onze klachten/ geen klachten score een gelijkspel. Overigens was er in ons Nederlandstalig 7 mans gezelschap 1 ander iemand die net als ik 1 of 2 dagen last had van buikklachten. Dat gezegd hebbende moet mijn eerste verre reis zonder dit soort klachten nog komen, en ben wellicht geen goede graatmeter in die zin.
Praktisch gezien is het altijd wel handig om ORS (Oral Rehydration Solution) voor aanvulling van verloren vocht en zouten mee te nemen op welke reis dan ook. Hou je last van diaree lees dan even de bijsluiter van de diareeremmers Loperamide of Norit. Deze middelen kunnen je helpen om de diaree te remmen of stoppen.
Hoe ziet de kombuis eruit?
Tijdens onze rondleiding door het schip mochten we even de kombuis bezoeken. Onze gastheer legt ons uit dat hygiëne hoog in het vaandel staat op het schip, en dat salades gewassen worden met water uit de fles.
Het ziet er echt onberispelijk uit en ik vind het knap hoe ze met zijn 5en toch voor 150 mensen eten klaarmaken. De koks maken in relatief korte tijd, in relatief weinig ruimte toch een groots buffet. En het kan nog uitgebreider zullen we achter komen tijdens ons kerst diner..
Rondleiding over cruiseschip: In de combuis wordt uitgelegt, dat alle salades worden gewassen met flessen water.
Gezelligheid in de lounge Bar.
Er is een grote lounge bar aan boord van het cruiseschip. Je kan hier eigenlijk de hele dag in heerlijke fauteuils zitten en een drankje nuttigen. Op een uitzondering na is het overdag rustig hier en kan je een boekje lezen of een spelletje spelen. De meeste mensen zijn dan op het dek waar ook een bar is.
Omdat de nachten in de wintermaanden koud kunnen worden zijn er 's morgens en 's avonds wat meer mensen te vinden. Als de zon is gezakt en de avond is gevallen, word het hier vaak gezellig druk. Vanaf 20:00 of 21:00 uur begint ook vaak een avondprogramma, waar je getrakteerd wordt op livemuziek, dans shows en ander entertainment op de dansvloer.
Gezellige lounge op het cruiseschip waar we ook genoten van entertainment als live muziek en (buik)danseressen.
Zon aanbidding op het top dek.
Bovenop het dek wil je uiteraard overdag genieten in de zon en is het ook leuk te van het uitzicht te genieten als je vertrekt of weer aanmeert. De ligstoelen met dikke kussens zijn perfect om als een Egyptische god op te gaan liggen. Handoeken zijn in overvloed voorradig en aan de bar hebben ze net genoeg te drinken. Ik bedoel, meer dan genoeg te drinken. Er staat een klein tentje waar je je kan laten masseren en de masseur loop ook rond om een praatje te maken. Er staan ook 3 fitness apparaten maar de staat van de hometrainer, roeiapparaat en met name de hardloop band zijn ontoereikend. Het staat er, heb ik het idee, meer voor de show helaas. Ik heb later nog wel een kwartiertje gefietst maar hardlopen op de loopband ging niet. Overigens zie je 's morgens wel mensen hardlopen over het dek. Van voor naar achter kan je tussen de stoelen door een soort van ovaal parcours van toch zo'n 60 meter in lengte krijgen.
Voor op het dek is een zwembad. Daar kan je in het eerste gedeelte pootje baden, en het laatste gedeelte is diep en kan je kopje onder.
Wist je dat?
- De Nijl de langste rivier ter wereld is?
- Dat Egypte wordt beschouwd als de oudste beschaving.
- De oudste kalenders gebaseerd zijn op het waterpijl van de Nijl.
- Ook de belasting vroeger werd gemeten aan waterpijl van de Nijl.
Rondreis door de Nijlvallei en Caïro, en daarna relaxen in Hurghada.
12 dagen
Avontuurlijke rondreis waar je Caïro, de Piramides van Gizeh, Memphis en Sakkara bezoekt. Dan vliegen (+ €175,-) of met de trein naar Aswan. Optioneel naar Abu Simbel, en dan varen door de Nijlvallei naar Luxor.
Optioneel extra dagen verblijf in een all-inclusive hotel in Hurghada.
Bezoek aan het eiland Agilkia, waar de prachtige Philea tempel ligt.
Een Nederlandstalige reisleider vergezelt je groep direct al vanaf de luchthaven naar de vele hoogtepunten tijdens deze reis.
Bij Tui:
- Omruilgarantie
- Nijlcruise met Aswan en Edfu
- Verlenging mogelijk
- Vele wereldwonderen
Nijlcruise met cruiseschip: Egypte Classic 5*
8 dagen
Deze scherp geprijsde volpension cruisetocht word op een 5 sterren schip gevaren. Vertrekt vanaf het "openlucht museum" Luxor. Bezoek aan onder andere: Kom Ombo tempel, Aswandam, en een korte zeiltocht met de Feloek naar botanische Kitschner eiland.
Met een vlucht naar en van Hurgada ideaal te combineren met een heerlijke strandvakantie.
Ruime nette kajuit op je cruiseschip.
Op het top dek kan je heerlijke zonnebaden.
Deze reis boek je vertrouwd bij:
Rondreis Egypte, Nijlvallei met zeilboot cruise en Caïro.
11 dagen
Avontuurlijke rondreis waar je ook de piramides bij Gizeh bezoekt. Als je wil, op de rug van een kameel! Je vaart 3 of 4 dagen met een luxe traditionele houten zijlboot met 2 masten over de Nijl.
Een bezoek aan het gravencomplex van Sakkara, de piramide van Djoser en de Aswan Dam staan op het programma.
Lunch op het zeilschip met je reisgezelschap.
Dubbelmaster traditioneel zeilschip Feloek.
Vluchten naar Egypte.
Dagelijks vertrekken er vluchten naar Egypte. Bekijk aanbiedingen bij gerenomeerde chartervluchten aanbieders:
Informatie vliegtijden
Boeken vluchten
Informatie vliegtijden
Boeken vluchten